Kinderboek De Droomboom - boekrelease

De Droomboom

In de loop van vanmiddag verwacht ik de koerier van Boekscout om de eerste 100 exemplaren van het Kinderboek De Droomboom bij mij te bezorgen. Wat een mooi moment zal dat zijn!

Een onverwacht avontuur toen ik enkele maanden geleden in de stilte die corona met zich meebracht mijn computer opschoonde en dit op waarheid gebaseerde verhaal weer tegenkwam en publiceerde. Ik schreef het na een (coaching)wandeling in de natuur met een inmiddels dierbare vriend. Het werd opgepikt door een uitgever en 16 oktober is het dan zover, het verhaal van De Droomboom mag gedeeld worden en boek verschijnt!

Trots en ontroerd werd ik van deze mooie beoordeling door de uitgever op mijn manuscript:

‘Dit hartverwarmende kinderboek vertelt het verhaal van een boom die niet weet wie hij is, en om die reden liever een krokusje zou zijn. Gelukkig ondervindt hij gedurende het verhaal dat hij wel degelijk van belang is, zelfs van levensbelang! Deze levensles is van groot belang in een maatschappij waarin we ons veel met anderen vergelijken. Het idee dat het gras groener is aan de overkant weerleg je op positieve wijze, waardoor je de lezer meebrengt dat je zelf al goed bent zoals je bent. Met je vrolijke illustraties geef je de bomen, de dieren en de mensen in beeld weer. De vlinders vliegen dansend in beeld en ook luchtballonnen vullen de pagina’s met kleuren. Het verstrijken van de tijd weet je in de tekeningen weer te geven door de boom gedurende verschillende seizoenen af te beelden, met kale takken in de winter en de kleurrijke bloei tijdens de zomer. Zo breng je de droomboom tot leven!’
Wat een reis bedacht ik mij. Ruim tien jaar geleden is het zaadje al geplant, volledig onbewust van waar dit nog tot kan uitgroeien. Want nu ligt er een exemplaar en is het zo tastbaar als maar zijn kan. En toch droom ik verder…want het verhaal mag gedeeld worden en ik wens oprecht dat het veel kinderen en ouders inspireert om in hun eigen kracht te staan en zelfvertrouwen te krijgen zodat iedereen zijn of haar eigen talenten in kan zetten, om waardevol te zijn, voor een ander!
De boekrelease zal helaas door de voorschriften van de Rijksoverheid wel wat stilletjes verlopen. Het liefst had ik het voor een grote groep kinderen voorgelezen. Aan de andere kant geven diezelfde voorschriften wel tijd en ruimte om je (klein)kinderen eens rustig voor te lezen. Lekker samen voor de open haard, of onder de wol in bed. Dat is ook wat deze tijd met zich meebrengt. Even onthaasten, de stilte in. En als je dan goed luistert, dan hoor je de stem van De Droomboom die jou vertelt waarom jij de beste bent!

Fragment:

Al snel was hij net zo groot als het kleurrijke krokusje en ze werden dikke vrienden. ‘Ik wil ook zo mooi blauwpaars zijn als jij,’ zei de boom tegen de bloem.
‘Waarom?’ vroeg de krokus. ‘Dan ruik ik ook zo lekker en vindt iedereen mij aantrekkelijk,’ zei de boom, ‘en dan kan ik samen met jullie dansen in het gras.’
‘Doe maar niet,’ zei de krokus. ‘We vinden het net zo gezellig met jou. En je beschermt ons met je bladeren tegen de zon. Als we dicht tegen je aan gaan staan, dan vertrappen de mensen ons niet.’
Maar de boom haalde zijn takken op en schudde het advies van zich af. Hij wilde erbij horen en op zijn vrienden lijken. En hij deed zijn best. Maar hoe hij het ook probeerde, deze jas paste hem niet.
Kinderboek De Droomboom is te bestellen via mijn webshop. Wil je graag een gesigneerd exemplaar voor je (klein)kind? Stuur dan een mail naar mij Ellen@signedbynature.nl met je contactgegevens en naam van het kind. Dan stuur ik je een gesigneerd exemplaar voor je (klein)kind toe en krijg je er ook een kleurrijke boekenlegger bij.


Terug naar overzicht