Ik Ben Jou Ook

Ik Ben Jou Ook – Er is een pad…

Er is een pad, dat ergens begint en doorloopt tot in de oneindigheid: de Bron. Dat pad ontplooit zich als ik stappen voorwaarts zet. Soms loopt het iets voor mij uit en stap ik vol vertrouwen verder. Soms sta ik even stil of loop zelfs een stukje terug. Dan zet ik mijn hand boven mijn wenkbrauwen en tuur ik naar de horizon. Wat zou daar zijn? Nieuwsgierig naar wat ik ga ontdekken, zoek ik een ijkpunt een beetje dichterbij. Een berg, die een rotsblok met een ingekerfde boodschap blijkt te zijn. Of een fijne plek om even te rusten en nieuwe mensen te ontmoeten. Maar telkens pak ik mijn rugzak weer op en vervolg ik mijn pad. Soms loopt er een pad parallel, en soms ook kruisen er paden. Ook zijn er de T-splitsingen en gevaarlijke kruispunten. Ik liep eens verkeerd en verdwaalde langs de rand van een afgrond. Toen kwam er een sportwagen aan en die gaf me een lift. Na een goed gesprek en veel gezelligheid, vervolgde ik weer mijn eigen pad. Ook verloor ik mijn kompas en toen gaf mijn innerlijke stem de juiste richting aan.

Dit is een heel mooi pad vol verwondering en het is het juiste pad, voor mij.

Toen ik jou zag, wist ik het. Er zijn miljoenen paden, net zo veel als er mensen zijn. Ze leiden allemaal naar eenzelfde bestemming en volgen een eigen unieke weg die zichtbaar wordt dankzij de mijlpalen, T-splitsingen en kruisingen waarop wij mensen ontmoeten en onze ervaringen delen. Ik keek jou in je ogen, en toen wist ik het. Je loopt nooit alleen, je moet wel zelf lopen. Dankjewel medereiziger, dat je een stukje met ons meeloopt. Ik ben jou ook.

Dit is het voorwoord van ons kunstboek Ik Ben Jou Ook. Het is vanaf heden verkrijgbaar, wat een mijlpaal! De gedichten en illustraties zijn ook op losse kaarten of als kaartenset verkrijgbaar.


Terug naar overzicht