Tijgeroog

Tijgeroog

Tijgeroog verwijst naar zijn dierlijke naamgenoot met zijn stoere jungle kleurpallet aan repen. Een vriendelijke, zacht aardende steen die je stoutmoedig laat ontdekken en voelen hoe verfrissend een situatie lijkt als je er even vanuit een andere hoek naar kijkt.

Tijgeroog is een zonnesteen van vitaliteit, creativiteit en fysieke actie. Het aardt de energie van de zonnestraal in de aarde en is daarmee verbonden met je onderste drie chakra’s. De energie van Tijgeroog helpt je om het evenwicht tussen uitersten te vinden en de wereld van dualiteiten achter je te laten. Je overstijgt ‘goed’ en ‘fout’ door bewustzijn van die ene Bron waar alle polariteiten uit ontstaan zijn. Tijgeroog stelt je in staat om keuzes te maken op grond van inzicht en niet op basis van oordelen.

Tijgeroog is er in drie basiskleuren; van bruingele glans tot diepdonkerrode of donkerblauw-groene strepen. Houd hem eens draaiend tegen het licht en je ziet zijn energie als een peristaltische schakering. Van binnen naar buiten richt hij zich op het verteren van angsten en bange kramp. De matte verveling van eentonigheid verdwijnt en er is op-lucht-ing. Ruimte. Vrijheid! Speelsheid! De Tijgeroog verdrijft angsten en maakt ruimte voor speelsheid en kinderlijk plezier. Zijn pulserende energie werkt op je zonnevlechtchakra. Het omgeeft je aura met gouden ringen voor bescherming en daarmee maakt het alert voor illusies en gevaar. Het maakt je scherp, intuïtief en bekrachtigt je zelfvertrouwen. Kom maar op met dat avontuur!