Armethist

Armethist

Door Koningen duizenden jaren gewaardeerd om zijn schoonheid en legendarische energieën. Amethistkristallen zuiveren ruimtes en omhullen deze in een oase van licht. Hun kleurpallet loopt van licht- tot dieppaars en ze worden in elk continent gevonden. De Amethisten in onze collectie komen uit Brazilië en Uruguay.

In zijn ruwe vorm zorgt het prachtige purperen licht van deze kristallen dat Amethist je thuis laat komen in jouw eigen gevoel. Hij bevordert te handelen vanuit intuïtie en het inzetten van eigen talenten tijdens de natuurlijke evoluties die we allemaal doorlopen; als persoon, als organisatie, en ook binnen onze economie, zelfs in het voortbestaan van de Aarde. Zijn hoge, zacht vibrerende energie geeft zachtheid in emoties die vrij komen bij processen van loslaten. Daar waar ruimte ontstaat voor vernieuwing. Het rood van de aarde versmolten met het blauw van de hemel vertaalt symbolisch het paars van de Amethist. Het verbindt vanuit eigen kracht.

Amethist behoort tot de kwartsgroep. Het heeft een trigonaal kristalstelsel en een hardheid van 7. Het behoort tot het element Wind. Dit kristal schenkt zijn natuurlijke schoonheid en krachtige, zuiverende werking bij een transformatie.

Eeuwenoude wijsheid